VÅR BERÄTTELSE

Jag heter Marie. Tillsammans med min man, Adam, startade jag Moonboon. När jag själv blev mamma insåg jag snabbt att varje barn är unikt, med sina egna individuella behov och egenskaper. Det finns ingen manual eller bruksanvisning för att uppnå god sömn, och det som fungerade för mina vänner och min familj fungerade inte för vår son. Jag spenderade otaliga timmar på att vyssa och vagga min kropp nästan till bristningsgränsen, med ett barn som fortfarande kämpade för att komma till ro.

Det fick mig att inse hur avgörande, men ovanligt, god sömn är för både spädbarn och föräldrar. Med målet att förbättra min sons sömn, och lätta en del av pressen på oss som föräldrar, begav jag mig ut på upptäcktsfärd för att hitta en lösning. Detta ledde till utvecklingen av Moonboon och de första prototyperna av Moonboon Hängvagga med Moonboon Motor.

När vi introducerade hängvaggan med motor för vår son upptäckte vi snart att han inte bara somnade snabbare och sov bättre i den mjuka, bekväma och bullerreducerande miljön. Det gav dessutom oss lite välbehövlig vila. Resultatet av detta hade en otrolig inverkan på mig, vilket gjorde mig till en bättre mamma.

Sedan dess har det varit Moonboons uppdrag att ta fram produkter som skapar bättre sömn för bebisar och barn och således även ge en hjälpande hand till oss föräldrar att vara den bästa versionen av oss själva.

Det är viktigt för oss på Moonboon att alla produkter vi designar och producerar uppfyller fyra kriterier som är centrala för Moonboons identitet. Våra produkter måste vara säkra, varför vi testar dem tillsammans med danska ingenjörer. De produceras dessutom med omsorg för miljön, vilket innebär att vi använder naturliga och organiska material där det är möjligt samt stödjer rättvisa arbetsförhållanden. Därutöver är våra produkter baserade på expertkunskap, då vi samarbetar med sömnexperter. Slutligen representerar våra produkter dansk design, eftersom allt vi gör är tillverkat med största kärlek för våra små. Vi hoppas att du kan känna den kärleken i våra produkter och design.

SÄKERHET

Redan från början har vår absolut främsta prioritet varit att våra produkter ska vara säkra. Det är därför design, utveckling och testning sker i Danmark i samarbete med sömnexperter och danska ingenjörer. Vi har ägnat mycket tid och energi åt utvecklingsprocessen – från de första idéerna till den färdiga produkten.

På Moonboon tar vi rigorösa tester på största allvar och ser till att alla våra produkter följer de högsta säkerhetsstandarderna. Det är också därför vi är stolta över att kunna säga att vi är GOTS-certifierade. En GOTS-certifiering är mer än en garanti för att allt är ekologiskt. Märkningen är också ett bevis på att våra produkter produceras under ansvarsfulla arbetsförhållanden och är en garanti för att vi uppfyller certifieringens strikta riktlinjer längs varje steg i vår leverantörskedja.

EXPERTIS

Från dagen då Moonboon föddes har vår ambition varit att skapa produkter av hög kvalitet. Många av oss på Moonboon är själva föräldrar och vet precis som du att bara det bästa är gott nog för våra barn. För att säkerställa att våra produkter håller högsta kvalitet ägnar vi mycket tid åt utvecklingsprocessen, utför omfattande forskning och arbetar med kända sömnexperter samt föräldrar. Vi är stolta över att barnmorskor rekommenderar Moonboons hängvagga till nyfödda och barn som väger upp till 15 kg.

Laura Faurschou har designat vår Hängvaggsmotor i den stilrena form som vanligtvis förknippas med skandinavisk design. Expertingenjörerna på C.B. Svendsen i Kirke Værløse har i sin tur testat och utvecklat den. Detta gör oss säkra på att, när du köper utrustning och tillbehör från Moonboon, så är de av högsta kvalitet.

OMTANKE OM MILJÖN

Vi vill ta väl hand om miljön. Det är därför Moonboons produkter är gjorda av ekologiska material där det är möjligt. Madrasserna i våra hängvaggor är till exempel fyllda med kapok – en naturfiber som är allergivänlig och tillverkad på ett sätt som gör den 100% ekologisk.

På Moonboon fokuserar vi på att skydda människor, djur och miljö. Det betyder att vi endast använder naturliga material av hög kvalitet. Som ett GOTS-certifierat företag har vi åtagit oss att använda ekologiska material som producerats under säkra och ansvarsfulla arbetsförhållanden från början till slut, varhelst det är möjligt. Du kan därför alltid vara säker på att Moonboons textilprodukter är naturliga och producerade utan användning av kemikalier.

Att vara GOTS-certifierad var och är väldigt viktigt för oss på Moonboon, eftersom det är centralt för oss att Moonboon tar socialt ansvar och bryr sig om miljön. Denna certifiering innebär att omsorg och respekt för miljön är en integrerad del av varje fas, från tillverkning, till produktion, till förpackning, märkning, handel och frakt.

DANSK DESIGN

Vår vision för alla våra produkter är att de ska förkroppsliga typiskt dansk design – en minimalistisk estetik, design som följer funktion, ärlighet i hantverket och känsla för detaljer. Det är denna estetik som definierar Moonboons design. Därför översätter vi denna vision till vackra, tidlösa produkter som karakteriseras av en koppling till naturen.

SÅVÄL VÄNNER SOM KUNDER HAR UPPREPADE GÅNGER BERÄTTAT ATT VÅRA PRODUKTER HAR VARIT EN LIVRÄDDARE FÖR DEM. DE HAR FÅTT DERAS BEBISAR OCH BARN ATT SOVA BÄTTRE OCH LÄNGRE. JAG HOPPAS ATT DE KAN GÖRA DITT OCH DIN LILLAS LIV LITE BÄTTRE.