Bebisen skriker hysteriskt

Nedanstående är baserat på egna hållningar och erfarenheter. Vi rekommenderar att du konsulterar din läkare vid sjukdom eller misstanke om sjukdom.

Det är helt naturligt att bebisar gråter och skriker mycket. Under de första två månaderna efter födseln skriker barnet i genomsnitt 2–3 timmar per dygn.

Hängvaggor kolik

Gråten låter på flera olika sätt och några barn gråter och skriker hysteriskt. Ett sådant hysteriskt skrikande kallas även för kolik och det förekommer främst under barnets tre första månader. Det hysteriska skrikandet och gråtandet kan ske under dygnets alla timmar men det är i regel som värst på kvällstid.

Skriker ditt barn hysteriskt?

Om du har ett barn som gråter och skriker hysteriskt mycket kan det vara svårt att få vardagen med den nyfödda att fungera. Det kan finnas många anledningar till varför ditt barn skriker hysteriskt. Gråten kan bland annat vara en signal från barnet om att det har luft i magen. Därför ska du vara mycket uppmärksam på hur du ammar ditt spädbarn eller om det dricker modersmjölkersättningen för fort. Du ska alltid lyfta upp barnet till upprätt position några gånger under varje amning. På så sätt minskar du risken för att barnet får luft i magen och maten passerar lättare ner i magsäcken.

Utöver det kan gråt och skrik från barnet även betyda att bebisen är överkänsligt mot laktos eller mjölkprotein. Om så är fallet ska du självklart välja laktosfria mjölkprodukter istället. Dessutom är det självklart en bra idé att låta en läkare undersöka om du eventuellt ska gå över till en speciell produkt som ersättning för modersmjölk till din bebis.

En hängvagga kan vara lösningen

En hängvagga kan vara en lösning på ditt barns hysteriska skrikande. När en bebis ligger i en hängvagga påminner miljön om det trygga tillstånd barnet hade inne i livmodern och de vaggande rörelserna får barnet att komma till ro och falla i sömn.

Att bli vaggad och vara i rörelse är viktigt för barnets utveckling. I innerörat finns det lilla balansorgan som stimuleras när barnet blir vaggat. Rörelserna blir till signaler som fångas upp av hjärnan och på så sätt utvecklas både balans och motorik hos ditt barn. Det gör att en hängvagga även kan medverka till att ditt barn snabbare lär sig att gå.

Tack för att du läser.

Jag heter Marie. Jag är mamma och skapare av Moonboon.

Här på Moonboon skapar vi ekologisk och hållbar babyutrustning. Skapad med omsorg för spädbarn och trygga nätter.

Se vår babyutrustning här.

Om du en dag behöver t.ex. en hängvagga eller en vaggmotor, så hoppas jag att vi ses här på Moonboon igen.

Under tiden kan du gärna läsa mer om oss här samt följa Moonboon på Facebook och Instagram.