HUR VI LEVER UPP TILL VÅRT ANSVAR

Vi är mycket stolta över att ha uppnått GOTS-certifiering som företag och att våra produkter är godkända av och med OCS-standarden.

GOTS-CERTIFIKAT

GOTS står för Global Organic Textile Standard och representerar världens ledande standard för ekologiska fibrer. Detta säkerställer att alla leverantörer längs leverantörskedjan för en produkt garanterar utmärkta arbetsförhållanden och använder ekologiska material.

GOTS-certifiderade produkter håller de allra högsta standarderna för hållbarhet, respekt för miljön och människor, så att att du kan känna dig säker på att din Moonboon-produkt har producerats utan användning av skadliga kemikalier eller bekämpningsmedel.

För produkter med minst 70% används märkningen "tillverkad av ekologiska material". Produkter med mer än 95% ekologiskt material får statusen "ekologisk".

Förutom våra GOTS-certifierade produkter har Moonboon som företag inspekterats och bedömts enligt GOTS krav. Standarden innehåller både sociala och miljömässiga kriterier som säkerställer reglering av arbetsförhållanden, rening av avloppsvatten, användning av kemikalier oich produktkvalitetskrav. Vi är stolta över att kunna säga att vi som företag genom våra ansträngningar har blivit GOTS-certifierade!

OCS-CERTIFIKAT

Moonboon är certifierad enligt Organic Cotton Standard, som certifierar och spårar ekologiskt odlad bomull från källan till slutprodukten.