WHITE NOISE SPEAKER

Bebisar gillar white noise, eller vitt brus som det också kallas. De är nämligen vana vid det. Innan barnet föds tillbringar det sina dagar och nätter i livmodern, tätt omgiven av det lugnande mänskliga surrandet från mammans kropp. Mammans bultande hjärta, ljudet av blodet som forsar runt i kroppen och den rytmiska andningen utgör tillsammans en blandning av lugnande ljud.

När barnet föds befinner det sig istället plötsligt i en värld av tysta och försiktiga ljud. White noise-produkterna skapar därför en behaglig ljudmiljö som påminner om livmodern. Det lugnar barnet och hjälper det att sluta gråta och somna snabbare.

highlighted image

White Noise Speaker

Vår White Noise Speaker är speciellt utvecklad för att hjälpa spädbarn och barn att sova bättre. Högtalaren innehåller 10 avkopplande ljud: white, pink och brown noises, och livmoderljud. Vissa barn trivs med att ha en nattlampa på under sömnen för att skapa en trygg och varm miljö. Dessutom vill vi inte att du famlar i mörkret. Därför är en nattlampa inbyggd i högtalaren med ett varmt och behagligt ljus, som enkelt kan tändas och släckas.
VISA PRODUKTDETALJER
logo
SOMNA SNABBARE, OCH SOV BÄTTRE 

Välj mellan white, pink och brown noise – samt livmoderljud med ljudet från mammas mage. Ljuden skapar trygghet och lugn och hjälper barnet att somna snabbare och sova bättre.

logo
TA MED DIG LJUDET 

Njut av att du kan ta med dig högtalaren överallt. Silikonremmen gör det enkelt att hänga upp högtalaren, till exempel på tvärpinnen i hängvaggan. Och med det uppladdningsbara batteriet behöver du inga sladdar.

logo
ANVÄND UTAN SMARTPHONE 

Bra och genomtänkt design. Vår White Noise Speaker fungerar utan app och smartphone. Låt högtalaren skapa en lugnande miljö och frigör samtidigt telefonen för annat medan barnet sover tryggt.

VAD ÄR WHITE NOISE? 

Begreppet white noise – eller vitt brus – omfattar ett antal ljud som kan vara lugnande, rogivnade eller bidra till att skapa fokus.

White noise är en sammansättning av olika ljud, vilka tillsammans bildar ett ljud som sträcker sig över alla frekvenser och blockerar plötsliga ljudförändringar i omgivningen. White noise döljer därför andra ljud som annars förekommer naturligt runt omkring och blockerar plötsliga ljudförändringar. Eftersom vitt brus är beständigt kan lyssnaren inte fokusera på ljudet, vilket gör det lättare att somna eller somna om.

Det finns olika varianter av white noise, var och en med sin egen funktionella kvalitet. Det kan till exempel vara pink noise och brown noise. Ljuden är mycket lika. Varje variant har därför fått en färg för att hjälpa oss att skilja dem från varandra. Ljuden skiljer sig från varandra genom att de har olika energinivåer och frekvensfördelningar. De har dock alla gemensamt att de har en positiv effekt på sömn och avslappning.

Alla barn är olika. Vissa finner ro i white noise, andra i brown noise, pink noise eller livmoderljud, så kallade womb sounds. Därför har vi tagit med ljud från både white, pink och brown noises samt två livmoderljud som imiterar ljuden från tiden i livmodern. Allt för att skapa en lugnande miljö som hjälper ditt barn att hitta lugnet och sova bättre.

VARFÖR ANVÄNDA WHITE NOISE?

För föräldrar kan det vara jobbigt och psykiskt utmattande att ha ett barn som gråter långa stunder och inte vill sova. Det kan till och med vara en stor utmaning för föräldrarna själva att få tillräckligt med sömn. Även när du är förbi amningsstadiet, med flera uppvaknanden under natten, kan barnet ha svårt att komma till ro eller att somna.

För att hjälpa barnet att somna rekommenderar experter ett antal avslappnande metoder som hjälper barnet att sova. Här kan white noise vara till stor hjälp.

Moonboons White Noise Speaker fungerar för alla åldrar och är en hjälpande hand för föräldrar som vill ge sitt barn en bättre sömn. Därutöver är den fantastisk i kombination med hängvaggans tysta vaggande. White noise skapar en jämn och lugn atmosfär som låter spädbarn och barn slappna av och kan hjälpa hela familjen att sova bättre.

NÄR SKA MAN ANVÄNDA WHITE NOISE?

Många rekommenderar white noise på grund av två distinkta egenskaper:

1. Vid läggdags: White noise har en lugnande effekt som hjälper barnet att somna och sova bättre, oavsett vilka andra ljud som kan finnas i omgivningen.

2. Under sömn: Det har bevisats att white noise, eller vitt brus, stänger ute andra ljud. White noise har en slags maskerande effekt och blockerar plötsliga, störande förändringar i ljudet eller volymen som annars skulle kunna skrämma barnet eller kanske väcka det tidigare än tänkt.

highlighted image

HUR ANVÄNDER MAN WHITE NOISE? 

När det kommer till sömnbehov är alla barn olika. För att hitta rätt ljud för barnet rekommenderar vi att du provar och ser hur barnet reagerar. 

Placera högtalaren i närheten av barnet. Slå sedan på den och hitta ett lämpligt ljud. Börja med det ljud du gillar bäst. Om det inte har effekt, prova de andra ljuden ett i taget för att hitta det ljud som barnet gillar bäst. 

Efter några minuters användning kommer de flesta barn att lugna ner sig eller somna. Högtalaren imiterar ljuden från tiden i magen, vilket ger en behaglig atmosfär och stänger ute störande ljud. På kort tid har det en lugnande effekt. Det ger dig också möjligheten att själv finna den ro du behöver som förälder. 

White noise är en hjälpande hand, men kan inte lösa alla sömnutmaningar. Kom ihåg att det är helt normalt för bebisar att vakna under natten och att det inte nödvändigtvis är ett tecken på att något är fel. Det är inte realistiskt att förvänta sig att spädbarn och barn ska sova djupt hela natten. De behöver ibland en flaska, en ren blöja eller en kram. Men det finns en god chans att white noise kan hjälpa dem att snabbt somna om igen. 

FAQ