Kapok är allergivänligt och ekologiskt 

Kapok är 100 procent ekologiskt då det inte har använts någon form av kemikalier eller insektsmedel varken under odlingen eller i produktionskedjan. Kapok är därför det självklara valet för dig som söker efter allergivänliga material.

Vår kapokmadrass är antibakteriell 

I kapok-fibrerna finns det en naturlig mängd vax, lignin och bitterämnen, vilket gör att de anses vara de enda växtfibrerna som är naturligt resistenta mot bekämpningsmedel och mögel. De antibakteriella egenskaperna innebär även att dammkvalster inte överlever i kapok, något som gör materialet särskilt lämpligt för bebisar.

Kapok är temperaturreglerande 

Kapok-fibern innehåller cirka 80 procent luft vilket gör den till den absolut lättaste naturfibern i världen – den är åtta gånger lättare än bomull. Luften som samlas i fiberns kärna gör att kapok både är ett isolerande och värmereglerande material som säkerställer att din bebis får en komfortabel sömn.  

Ett material som andas 

Kapok-fiberns lätta och luftiga fiberstruktur gör att kapok andas. Fibrernas hydrofobiska egenskaper innebär att materialet inte absorberar fukt utan att den via fibrernas många hålrum leds bort från kroppen. Av den anledningen upplever man inte samma fuktiga känsla som man kan göra med produkter tillverkade av bomull, dun eller ull. Din bebis kommer istället att uppleva en torr och behaglig temperatur och en lugn nattsömn.