Om du inte redan känner till kapok vill jag gärna berätta för dig varför det är ett sådant fantastiskt material. Kapok har så många bra egenskaper, vilket gör det självklart att använda för täcken.

Kapok kommer från kapokträdet. Vi har alltså att göra med en 100% naturlig och ekologisk produkt som dessutom är producera med omsorg om miljön. Detta är något som är helt avgörande för mig. Jag väljer nämligen bara de bästa materialen för Moonboons produkter, eftersom jag inte vill kompromissa med kvaliteten när det gäller mitt barns sömn.

Det som gör kapok så speciellt i mina ögon, är att det är både allergivänligt och antibakteriellt. Det är exakt detta som gör kapok så trevligt att sova i, eftersom du kan vara helt säker på att inga husdammskvalster eller bakterier kan överleva i täcket. Det är således alltid rent och fräscht och därmed helt perfekt för barn, spädbarn och allergiker.

Dessutom har kapok temperaturreglerande egenskaper. Så när du lägger ditt barn under ett kapoktäcke, behöver du inte oroa dig för att barnet blir för varmt eller för kallt. Täcket anpassar sig automatiskt så att du kan vara säker på att ditt barn får den allra bästa och mest behagliga sömnen.

Läs användarmanualen grundligt innan du använder den. Om du har ytterligare frågor kan du läsa våra vanliga FAQ.