Kapok är ett rätt fantastiskt material och det är just därför som jag har valt det till våra huvudkuddar. Kapok kommer från kapokträdet och de naturliga fibrerna är extremt mjuka. Det i sig gör kapok till ett perfekt material att sova i, men det har även andra egenskaper som jag tycker är minst lika intressanta.

Kapok är allergivänligt, andningsbart och temperaturreglerande – och det är alla faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när det gäller en bra sömn.

Det naturliga materialet är antibakteriellt, så att du kan vara helt säker på att husdammskvalster eller annat obehagligt inte kan överleva i kudden. Därför är det en självklarhet att välja kuddar av kapok för spädbarn, barn och allergiker eftersom det är ett 100% naturligt och ekologiskt alternativ till vanliga huvudkuddar.

Jag sover som bäst när jag varken är för varm eller för kall och min erfarenhet säger mig att detsamma gäller för våra barn. Därför var det också en ögonöppnare för mig när jag gav en kapokkudde till min son. Den anpassar sig automatiskt till kroppsvärmen, så att han alltid har en lämplig temperatur när han sover – även de dagar då han är sjuk. 

Våra GOTS-certifierade kuddar finns i både baby- och juniorstorlek.

Läs användarmanualen grundligt innan du använder den. Om du har ytterligare frågor kan du läsa våra vanliga FAQ.