När jag blev mamma förvånade det mig hur liten en nyfödd bebis faktiskt är. När jag tittade på min sovande son försvann han nästan i det stora babytäcket och de många lager som täcket lades i för att passa i barnvagnen och vaggan. Detta gjorde att han snabbt blev alltför varm.

Jag letade efter ett bra alternativ men kunde inte hitta rätt storlek. Det var därför som jag skapade Moonboons hängvaggstäcke i kapok. Måtten på 34 x 66 centimeter är optimalt för nyfödda och täcket är utformat för att passa såväl i hängvaggan som i barnvagnen och spjälsängen.

Vårt året runt-täcke är tillverkat i 100% ekologisk bomull, så att barnet sover mjukt från det att ögonen sluts till att de öppnas igen. Därutöver är kapokfyllningen ett allergivänligt alternativ till andra täcken.

Kapokfibrerna är naturligt antibakteriella och resistenta mot husdammskvalster. De temperaturreglerande egenskaperna säkerställer också att täcket inte blir fuktigt när barnet är varmt.

Hängvaggstäcket ska inte tvättas, så spara på tvättmedlet. Skaka istället täcket regelbundet och häng upp det för vädring utomhus i torrt väder. En praktisk tygväska och ett naturfärgat, ekologiskt överdrag till täcket ingår.