Jag har gjort många övervägningar angående Moonboons fjäder. Det är nämligen mycket viktigt att den är balanserad för att skapa bekväma, vaggande rörelser. För om en fjäder är för spänd, krävs det mycket vikt innan den kan vagga barnet mjukt och försiktigt.

Jag har lagt stor vikt vid att fjädern ska kunna användas till nyfödda. Det betyder att du inte behöver vänta med att använda den till din bebis väger 6 eller 7 kg innan du får en mjuk vaggning som stöder ryggraden.

Det har också varit viktigt för mig att fjädern är säker att använda. Därför har vi kört den genom många olika tester, så att vi vet att den är helt trygg och säker. Vår fjäder har testats för att gunga upp och ner oavbrutet 18 miljoner gånger med en belastning på 16 kg.

Det är med andra ord mycket osannolikt att fjädern går sönder, men vi tar inga chanser å dina vägnar. Som en extra säkerhetsåtgärd finns därför en säkerhetstråd monterad på fjädern, som fångar tag i barnet om vaggan mot förmodan skulle ramla i golvet. Detta ger trygghet varje gång det är dags för barnet att mysa i vaggan.