Bebisen sover oroligt

Många bebisar har svårt för att falla till ro och när de väl somnar, sover de oroligt.

Det kan vara tufft för föräldrarna som även de får sin nattsömn störd när den lilla rör på sig. Om du lägger din bebis i en hängvagga kommer han eller hon i regel att komma till ro och somna fort tack vare den vaggande rörelsen. Många bebisar blir dock oroliga i sömnen eller vaknar helt när den gungande rörelsen i hängvaggan upphör. 

En hängvagga kan göra att ditt barn sover lugnt

På Moonboon har vi utvecklat en egen motor till hängvaggan som gör att hängvaggan gungar automatiskt. Motorn kan ställas in för att gunga i precis den hastighet som du önskar och den kan därför även vagga i ett mycket långsamt tempo. Om din bebis har en tendens att sova oroligt kan du låta motorn gunga vaggan i ett lugnt tempo medan bebisen sover, och på så sätt säkerställa att barnet sover bra.  Motorn i hängvaggan har även en inbyggd timer som kan ställas in för att automatiskt gunga vaggan i upp till tre timmar. 

En hängvagga med motor är det absolut bästa du kan erbjuda din bebis om han eller hon sover oroligt. Hängvaggan från Moonboon är tillverkad i snygg, ekologisk bomull. Madrassen är producerad i det allergivänliga och ekologiska naturmaterialet kapok medan höljet till motorn är tillverkad i biologiskt nedbrytbar plast. 

Hängvaggan från Moonboon har en ergonomisk design och det är 100 procent säker. Dessutom är den utvecklad på ett sätt som stödjer barnets ryggrad på bästa möjligt sätt. Det är även en av anledningarna till att barnmorskor rekommenderar hängvaggor.

En hängvagga stimulerar ditt barns motorik

I hängvaggan är barnet omslutet av mjuka ekologiska tygsidor och kan vaggas fram och tillbaka eller upp och ner. Barnet kommer att uppleva rörelser som liknar de när det låg i mammans mage, och de vaggande rörelserna får barnet att komma till ro och somna tryggt.

Att bli vaggad och vara i rörelse är viktigt för barnets utveckling. I innerörat sitter balansorganet som bliver stimulerat när barnet blir vaggat. Rörelserna fångas upp av hjärnan och på så sätt utvecklar barnet både balans och motorik.

Tack för att du läser.

Jag heter Marie. Jag är mamma och skapare av Moonboon.

Här på Moonboon skapar vi ekologisk och hållbar babyutrustning. Skapad med omsorg för spädbarn och trygga nätter.

Se vår babyutrustning här.

Om du en dag behöver t.ex. en hängvagga eller en vaggmotor, så hoppas jag att vi ses här på Moonboon igen.

Under tiden kan du gärna läsa mer om oss här samt följa Moonboon på Facebook och Instagram.